L’OPCC llança una crida a les bones pràctiques d'adaptació al canvi climàtic als Pirineus

Hemen zaude

L’OPCC llança una crida a les bones pràctiques d'adaptació al canvi climàtic als Pirineus

  • 26 Jun

Per identificar exemples de com passar de la teoria a la pràctica en adaptació al canvi climàtic, el llança una crida a bones pràctiques d'adaptació al canvi climàtic que s'hagin executat o s'estiguin executant en la serralada pirinenca. Anima't a enviar-nos la teva bona pràctica d'adaptació!

En el seu 3r Col·loqui internacional sobre canvi climàtic en zones de muntanya que tindrà lloc el 22 i 23 d'octubre 2019, l’OPCC vol donar visibilitat a projectes innovadors, des de les iniciatives més ambicioses com a Plans de gestió a prova de clima, a les accions més simples d'adaptació autònoma. Totes poden ser una font d'inspiració perquè sectors socioeconòmics i prenedors de decisions implementin accions en favor de l'adaptació.

El Comitè de Selecció del col·loqui seleccionarà les 5 bones pràctiques més inspiradores en base a uns criteris de selecció. Aquests 5 casos seran convidats a presentar la seva experiència durant la jornada del 23 d'octubre. L'organització assumirà les despeses d'allotjament i transport públic dels ponents. La resta de bones pràctiques presentades conforme als criteris de la crida, seran convidades a preparar un pòster que s'exposarà a la sala d'exposicions del Palau de Congressos de Jaca durant l'esdeveniment. Totes les bones pràctiques passaran a formar part del catàleg de bones pràctiques d'adaptació de l’OPCC, sent possible la seva consulta també des d'altres plataformes d'adaptació a nivell nacional i europeu (Climate ADAPT, adapteCCa, etc.).

Qui pot presentar la seva bona pràctica d'adaptació?
Qualsevol pesona, entitat pública, privada o particular que hagi estat o estigui sent partícip de la implementació d'una mesura d'adaptació concreta als Pirineus.

Quals són els criteris?
Les iniciatives d'adaptació van des de mesures dirigides a millorar el coneixement, a mesures concretes de construcció de infrastructuras de protecció contra riscos climàtics. En aquesta crida a bones pràctiques donarem prioriodad a les mesures d'adaptació concretes, que siguin il·lustratives de com s'implementen accions específiques per a fer front a algun desafiament del canvi climàtic als Pirineus. En concret les mesures deuran:
• Haver estat implementades o s'estiguin implementant en el context geogràfic dels Pirineus.
• D'aplicació real; mesures o iniciatives d'adaptació ja implementades o que es trobin en fase d'implementació.
• Amb una vinculació clara amb l'adaptació al canvi climàtic; les bones pràctiques han d'haver estat dissenyades i aplicades per a reduir la vulnerabilitat al canvi climàtic i/o abordar els seus impactes o oportunitats, i plantejades amb una perspectiva a llarg termini.
• Que existeixi informació accessible sobre la bona pràctica; la iniciativa ha de comptar amb una font d'informació detallada i accessible sobre la bona pràctica en qüestió, preferiblement en diversos idiomes (castellà, francès i anglès).

Com presentar la bona pràctica?
Els candidats han d'emplenar aquesta fitxa excel amb les dades requerides (en francès i catellano), i enviar-la per correu electrònic a info_opcc@ctp.org

Quina és la data límit?
La data límit de presentació de bones pràctiques és l'1 de setembre de 2019.
 

 

 

 

Geoatarira sartu

 

 

 

 

Sartu

KLIMAREN ALDAKETAREN PIRINIOETAKO BEHATOKIA

Avenida Nuestra Señora de la Victoria, 8
22.700 - Jaca
Huesca - Espainia

+34 974 36 31 00
info_opcc@ctp.org

Harremanetan jarri