L'Estratègia Pirinenca de Canvi Climàtic: un enfocament transfronterer únic a Europa

You are here

L'Estratègia Pirinenca de Canvi Climàtic: un enfocament transfronterer únic a Europa

  • 20 Dec

En els últims 60 anys l'augment de temperatura registrat als Pirineus ha estat de 1,2 °C. Davant aquesta acceleració de l'escalfament global i amb la pandèmia del COVID-19 com a reflex de la necessitat d'actuació conjunta davant la crisi climàtica, el territori pirinenc redobla els seus esforços i presa la davantera llançant un enfocament únic a Europa: la ratificació d'una Estratègia Pirinenca de Canvi Climàtic (EPiCC) de caràcter muntanyenc i transfronterer.

La seva presentació va tenir lloc el 13 de desembre de 2021 durant el XXXIX Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), una trobada en el qual els set territoris que la componen es van reunir en presència dels presidents de cada territori per a revisar les accions realitzades en l'últim any i identificar els reptes del territori per al futur.

En aquest context, Eva García Balaguer, coordinadora de l'Observatori, va anunciar durant el Consell Plenari: "En 2022, passem a l'acció! El territori pirinenc suporta cada dia una mica més les cicatrius del canvi climàtic i per això els set territoris de la CTP han decidit actuar en cooperació per a adaptar-se a l'efecte d'aquest repte mundial en la societat, sectors econòmics i ecosistema pirinencs ratificant l'Estratègia Pirinenca contra el Canvi Climàtic” ha comentat la coordinadora del OPCC.

Desenvolupada per la CTP i el OPCC en el marc de l'Estratègia Pirinenca de la CTP, la EPiCC pretén reunir els set territoris pirinencs entorn de cinc grans àrees de cooperació per a treballar junts en la lluita contra el canvi climàtic.

Sota aquesta premissa i gràcies als socis del projecte POCTEFA OPCC ADAPYR, l'Estratègia Pirinenca de Canvi Climàtic ha estat pensada en connexió amb el territori i és el resultat d'un llarg procés participatiu que va reunir més de 300 participants. Aquesta se centra, principalment, en la definició de mesures clau perquè els Pirineus siguin més resilients al canvi climàtic, en relació amb: Clima, Espais Naturals Resilients, Població i Territori, Economia de Muntanya Adaptada i Governança; i inclou un total de 72 accions prioritàries que hauran d'aplicar-se d'aquí a 2030.

Geo-portal

 

 

 

 

To access

PYRENEAN CLIMATE CHANGE OBSERVATORY

Avenida Nuestra Señora de la Victoria, 8
22.700 - Jaca
Huesca - España

+34 974 36 31 00
info_opcc@ctp.org

Contact