Presentació i novetats del projecte MONTCLIMA

You are here

Presentació i novetats del projecte MONTCLIMA

  • 21 May

En aquest nou article presentem i donem notícies de les últimes novetats de el projecte MONTCLIMA, al OPCC-CTP actua com a soci coordinador-leader.

El Projecte MONTCLIMA té un pressupost de 1.401.811 euros, es focalitza en l'estudi i la prevenció dels riscos naturals en les zones de muntanya del territori dins de el programa dedicat a el Sud-oest Europeu. L'àmbit territorial de l'SUDOE inclou a totes les comunitats autònomes espanyoles (excepte Canàries), les regions de el sud-oest de França (Auvergne, Occitanie i Nouvelle Aquitània), les regions continentals de Portugal, Regne Unit (Gibraltar) i el Principat d'Andorra. Així les entitats sòcies del nostre projecte representen a la part francesa i espanyola de Pirineu (Pirineus Atlàntics, Occitània, Euskadi, Catalunya) i Andorra, a Castella i Leon, i a la zones nord de Portugal ,.

Aquest territori és, i serà, uns dels territoris de l'món més afectat pel canvi climàtic (sequeres més severes, temperatures mitjanes més elevades, canvis en el règim de les precipitacions) i es compon de molts països què no poden actuar sols a el front d'aquesta situació.

A través d'aquest projecte es pretén aconseguir una coordinació transnacional per intentar actuar el més eficaç possible i generar aprenentatges a partir de les experiències de cadascú. Per a aquest propòsit el projecte té 4 objectius principals: la capitalització de casos existosos de formes de governança i d'iniciatives pràctiques de prevenció i gestió de regs naturals. El disseny d'una metodologia per a l'elaboració d'un marc estratègic transnacional de prevenció i gestió de riscos en zones de muntanya SUDOE. I el terç consisteix en testar el marc estratègic transnacional en territoris pilot per als riscos esmentats.

I l'últim eix de treball és la transferència, la comunicació i difusió de resultats i eines. Un nombre important de Seminaris de transferència en els diferents territoris està programat tot i que els impactes de la crisi sanitària COVID19 han provocat l'ajornament de el primer previst a Sòria per a octubre de l'2020. No obstant això les reunions de socis continuen la seva dinàmica utilitzant plataformes tecnològiques el que permet anar avançant en els aspectes més teòrics de el projecte.

Si volen saber més sobre aquest projecte poden anar al web de MONTCLIMA:                                                   https://www.montclima.eu/es/content/proyecto

O la d'Interreg Sudoe:                                                                                                                                            https://www.interreg-sudoe.eu/programa/acerca-de-interreg-sudoe

Geo-portal

 

 

 

 

To access

PYRENEAN CLIMATE CHANGE OBSERVATORY

Avenida Nuestra Señora de la Victoria, 8
22.700 - Jaca
Huesca - España

+34 974 36 31 00
info_opcc@ctp.org

Contact